Prehľad peňažných tokov (Statement of Cash Flows) - Šlosárová, Anna
Vo vzťahu k peňažným tokom rozlišujeme dve skupiny účtovných prípadov a to také, ktoré spôsobujú pohyb peňažných prostriedkov a nespôsobujú pohyb peňažných prostriedkov. Každá z uvedených skupín obsahuje viac druhov účtovných prípadov, ktoré sa dajú formálne rozdeliť tak, aby nadväzovali na možné spôsoby zostavovania prehľadu peňažných tokov. Spôsoby zostavovania peňažných tokov súvisia s metódami vykazovania peňažných tokov.