Postupy konsolidácie dcérskych podnikov pri zostavovaní konsolidovanej účtovnej závierky - Parišová, Renáta, 1977-
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Konkrétne príklady realizácie prvej eliminácie účtovnej hodnoty investície s podielom na vlastnom imaní v dcérskom podniku ku dňu akvizície (prvá konsolidácia kapitálu), konsolidačné operácie zamerané na elimináciu vzájomných pohľadávok a záväzkov a elimináciu zostatkov účtov, vnútroskupinových transakcií, nákladov a výnosov.