Od mikro- k makroobozretnej finančnej regulácii - Tözsér, Tomáš
Zlepšenie regulácie finančného systému. Prezentácia vybraných návrhov. V mnohých oblastiach sa jednotlivé práce zhodujú v tom, že finančná regulácia by mala klásť oveľa väčší dôraz na systémové riziko, tzn. na endogénne riziko systému. To je výsledkom tendencie rovnakého správania sa finančných inštitúcií a pôsobenia veľkých a komplexných finančných inštitúcií v systémoch. Na to, aby sa znížila pravdepodobnosť výskytu systémových kríz, ktoré sú spojené s významnými spoločenskými nákladmi, treba mikroobozretnú reguláciu doplniť o makrorozmer.