Niektoré nástroje riadenia výkonnosti - Tesarovičová, Ivana
Riadenie výkonnosti je systém zložený z rôznych činností akými sú formulovanie cieľov, sledovanie zmien, koučing, motivovanie, spätná väzba, hodnotenie a rozvoj zamestnancov. Systém riadenia výkonnosti priamo ovplyvňuje päť kritických výsledkov organizácie: finančné výsledky, produktivitu, kvalitu výrobkov a služieb, spokojnosť zákazníkov a spokojnosť zamestnancov. Rozvoj zamestnancov, ich schopností a zručností, ktoré významne prispievajú k rastu výkonnosti organizácie.