Naučno-pedagogičeskaja dejateľnosť Michaila Baludjanskogo v Rosii - Varchola, Michal
Význam a prínos Michaila Baluďanského, svetoznámeho pedagóga, ekonóma a právnika a zakladateľa prvej univerzity v Sankt Peterburgu, pre rozvoj slovensko-česko-ruských vedeckých a kultúrnych vzťahov v prvej polovici 19. storočia.