Občianske združenie - založenie a vznik - Horváth, Edmund
Charakteristika občianskeho združenia (OZ). Ciele a podnikanie združenia. Členmi združenia sú spravidla fyzické osoby, avšak zákon umožňuje, aby členmi združenia boli aj právnické osoby. Názov a sídlo združenia. Návrh na registráciu, prílohy k návrhu. Stanovy OZ. Výška poplatku za založenie združenia, spôsob platenia. Vznik združenia. Legislatíva.