Japonský manažment - história a súčasnosť - Sedliaková, Ingrida
Zvláštnosti japonského manažmentu, ktoré vyplývajú z histórie, kultúry a ekonomických súvislostí. Tradičný systém riadenia, ktorý vznikol v spojení rôznych učení - konfucionizmu, budhizmu a šintoizmu. Využívanie poznatkov západného manažmentu. Hlavné znaky japonského manažmentu. Systém permanentného pracovného pomeru, tzv. doživotné zamestnanie. Systém odmeňovania v tradičnej firme. Metódy zdokonaľovania systému riadenia. Ringi. Kaizen. Just in time. Kanban.