Ako si účinne zabezpečiť pohľadávky významné zabezpečovacie zmluvné inštitúty: banková záruka - Zeman, Michal
Dojednávanie a uzatváranie obchodno-záväzkových zmlúv. Účel zmluvy a ekonomické očakávania zmluvných strán. Zabezpečenie záväzkov a posilnenie postavenia veriteľa v záväzkovom vzťahu. Porušenie zmluvných povinností a vymožiteľnosť úhrad. Voľby a prostriedky zabezpečenia.