Výstavba diaľnic si vyžaduje zodpovednosť najdôležitejšími prioritami sú bezpečnosť a kvalita - Figeľ, Ján
Budovanie diaľníc na Slovensku a úloha ministra dopravy. Vhodné podmienky pre verejno-súkromné partnerstvo a pre štát. Budovanie verejnej infraštruktúry a čerpanie prostriedkov z eurofondov. Ďalšia stratégia výstavby diaľníc a rýchlostných ciest.