Potenciálne riziká podnikateľských subjektov v Slovenskej republike v období hospodárskej krízy - Zuzčák, Peter
Globalizácia sveta a obchodu prináša veľké výzvy a príležitosti. Zároveň predstavuje veľkú hrozbu, ktorej v takomto otvorenom ekonomickom svete nie je možné zabrániť. Problémy „veľkých ekonomík“ sa prenášajú do ekonomík hospodársky vyspelých krajín a ich oživenie priaznivo pôsobí aj na menšie krajiny. Hospodárska kríza, recesia, stagnácia, pokles - to sú pojmy, ktoré sú v masovokomunikačných prostriedkoch stále viac spomínané a zároveň vyvolávajú u prijímateľov takýchto správ obavy o budúcnosť. Uvedené informácie sú často krát zbytočne „zveličované“, predstavujú pre verejnosť pocit ohrozenia a zákonite sa prijímatelia takýchto správ stávajú obozretnejší pri nakupovaní, čo z globálneho hľadiska prestavuje práve oddialenie ukončenia krízy.