Sociálny pedagóg v škole cieľ: pozitívna socializácia žiakov - Svetlíková, Jana
Uznesenie Národnej rady SR zo dňa 24.júna 2009 na Zákone o pedagogických a odborných zamestnancoch. Sociálny pedagóg a jeho práca v škole. Sociálno-pedagogická diagnostika prostredia a prevencia sociálno-patologických javov. Metódy a formy práce.