Rozdelenie bankových činností do jednotlivých kategórií a línií a ich podiel na celkovom operačnom riziku banky - Oravíková Podoliaková, Katarína
Identifikácia potenciálne najvýznamnejších kategórií operačného rizika v komerčných bankách na Slovensku. Porovnanie výsledkov s dopadovými štúdiami uskutočnenými Bazilejským výborom pre bankový dohľad. Potreba správnej a jednoznačnej klasifikácie stratových udalostí vyplývajúcich z operačného rizika, ako jedného z relevantných prvkov pri efektívnom riadení operačného rizika v rámci bankového systému riadenia rizík.