Dobrovoľníctvo ako cenný zdroj ľudského kapitálu a otázka well-being - Cintulová, Lucia
Autorka analyzuje diferenciu medzi pojmami kvalita života, zmysel života a spokojnosť. Poukazuje na význam dobrovoľníctva v ovplyvňovaní nielen spoločenských podmienok, ale predovšetkým osobnosti jednotlivca. Dobrovoľníctvo považuje za významný determinant prežívania subjektívnej i sociálnej pohody jedinca, nakoľko cez dobrovoľnícku prácu sa ľudská bytosť formuje, získava určité výhody, posilňuje si hodnotovú orientáciu a v neposlednom rade napĺňa svoj život zmysluplnou činnosťou.