Podoby a kritika holizmu v metodológii vied - Andreánsky, Eugen
Holistické uvažovanie predstavuje tradičné prístupy v otázkach poznania. Filozofické pozadie charakteristiky holizmu. Najpoprednejší predstaviteľ moderného holizmu Quine, W. Kritika holistického stanoviska v metodológii vied.