K pojmom homo architectus a deus architectus o možnosti názvu jednej miniatúry z Bible Moralisée - Zervan, Marian
Dva okruhy pomenovania a utvárania významu dvoch názvov, deus artifex a deus architectus. Definícia architekta, ktorá rezonovala v stredoveku, ars architectonica. Úvahy spojené s biblickou a antickou tradíciou. Stredoveká teologická a filozofická spisba.