Práva duševného vlastníctva v kontexte spoločenských potrieb - Gajniak, Ján Florián
Práva duševného vlastníctva upravujú všeobecné ako aj osobitné vnútroštátne právne pramene, rovnako sú upravené aj v medzinárodných zmluvách. Systém práv duševného vlastníctva je záležitosťou hľadísk autorov z právnej vedy a preto je ho možné považovať za relatívny a menlivý. V texte nie je charakteristika všetkých práv duševného vlastníctva, ale z dôvodu rozsahu príspevku iba základná charakteristika práv priemyselného vlastníctva.