Nazeranie do spisov a evidencia daní daňového subjektu u správcu dane - Jurčíková, Božena
Nazeranie do daňového spisu sa môže označiť za pomerne problematickú oblasť, pretože právo na informácie naráža na ďalšie zákonné zásady, a to zásadu neverejnosti a mlčanlivosti. Optimálnym výstupom právnej úpravy nahliadania do daňového spisu by mala byť možnosť poskytnúť daňovému subjektu všetky informácie s ním súvisiace tak, aby efektívne mohol hájiť a brániť svoje práva.