Obchodování s lidmi - globální hrozba - Průcha, Jaroslav
Obchodovanie s ľuďmi ako súčasť organizovaného zločinu. Formy obchodovania s ľuďmi. Analýza príčin, procesov a obetí obchodovania s ľuďmi. Situácia vo svete a v Európskej únii. Aktivity Európskej únie v boji proti obchodovaniu s ľuďmi. Vojenské jednotky v misiách a postoj NATO. Interoperabilita v boji proti obchodu s ľuďmi.