Princípy európskeho zmluvného práva – právna povaha a možnosti ich aplikácie - Novotná, Marianna
Analýza vybraných otázok postavenia Princípov európskeho zmluvného práva ako z hľadiska svojho pôvodu akademickej iniciatívy, spočívajúcej vo vytvorení systému pravidiel neštátneho charakteru, ktoré úpravujú záväzkové vzťahy zmluvného charakteru. Vymedzenie právnej povahy Princípov a možnosti ich kvalifikácie ako autonómneho prameňa práva. Možnosti a mechanizmy aplikácie Princípov, ako aj limity ich používania pri regulácii zmluvných vzťahov.