Malí konkurujú hlavne v netradičnostiach trh exchange traded funds v Európe po prvom desaťročí existencie - Křeháčková, Zuzana
Európsky trh exchange traded funds (ETF). Počiatky ETF a zmeny legislatívy v posledných rokoch. Prvé zaknihovanie v USA a v Kanade. Emitenti ETF a objem obchodovania. Európsky trh a správcovia. Typy ETF podľa podielu a indexy.