Bezpečnostné systémy krajín Vyšehradskej štvorky v európskom rozmere - Zánická Hollá, Katarína
Charakteristika krajín V4. Charakteristika administratívno-správneho rozdelenia, ústavného systému a členstva v medzinárodných organizáciách krajín V4. Bezpečnostné prostredie krajín V4. Štruktúra a pôsobnosť jednotlivých bezpečnostných systémov v nadväznosti na základné determinanty bezpečnostného prostredia v Slovenskej republike, Českej republike, Poľsku a Maďarsku. Porovnanie bezpečnostných stratégií štátov V4 v kontexte európskej politiky.