Analýza ľudského kapitálu v podmienkach Slovenskej republiky a jeho komparácia s krajinami Vyšehradskej štvorky - Mikuš, Roman
Teoretické vymedzenie problematiky ľudského kapitálu. Čo prináša ľudský kapitál. Investovanie do ľudského kapitálu a jeho návratnosť. Analýza ľudského kapitálu v podmienkach Slovenskej republiky a jeho medzinárodné porovnanie s krajinami Vyšehradskej štvorky. Vzdelanosť ľudského kapitálu, nezamestnanosť a pracovná sila v Slovenskej republike a v krajinách V4. Zdravie a jeho vplyv na ľudský kapitál.