Zákaz konkurencie - Toman, Jozef
Zákaz konkurencie v pracovnom práve podľa Zákonníka práce. Zákaz, aby zamestnanec vykonával zárobkovú činnosť, ktorá je zhodná s predmetom činnosti zamestnávateľa bez jeho súhlasu. Zákaz konať v rozpore s oprávnenými záujmami zamestnávateľa. Možnosť uzatvárania konkurenčných doložiek v pracovnom práve. Príklady z praxe.