Analýza odľahlých údajov a niektoré charakteristické polohy - Terek, Milan
Analýza možností využívania niektorých charakteristík polohy, ktoré sú založené na analýze odľahlých údajov. Charakteristika kontaminantov a extrémne odľahlých údajov. Zastrihnutý priemer a M-estimátory. Možnosti detekcie odľahlých údajov. Možnosti výpočtu jednokrokového a modifikovaného jednokrokového M-estimátora polohy. Porovnanie zastrihnutého priemeru a M-estimátorov polohy.