Reformy dôchodkových systémov vo vybraných krajinách OECD - Poláčiková, Zuzana
Reformy dôchodkových systémov zostávajú aktuálnou témou. Globálna hospodárska kríza urýchlila potrebu týchto zmien. Povzbudzovať ľudí, aby pracovali dlhšie – cez zvyšovanie dôchodkového veku a znižovanie podnetov na skorší odchod do dôchodku – je kľúčový cieľ reforiem. Hlavnou prioritou vlád jednotlivých krajín je dôchodkový systém, ktorý je z dlhodobého hľadiska udržateľný, finančne stabilný, ekonomicky efektívny a zabezpečujúci adekvátny starobný dôchodok.