Trendy vo vývoji univerzít v období globalizácie a prechodu k znalostnej ekonomike - Čaplánová, Anetta, 1967-
Globalizačné, integračné procesy ako aj prechod k znalostnej ekonomike viedli k zásadnej zmene prostredia, v ktorom v súčasnosti fungujú inštitúcie vysokoškolského vzdelávania. Prehľad najvýznamnejších výziev, na ktoré musia v zmenenom prostredí reagovať univerzity. Reakcia uznávaných svetových univerzít na vývoj reálnej ekonomiky. Autorka uvedené zohľadňuje k perspektívam vývoja slovenského systému vysokoškolského vzdelávania s cieľom poskytnúť podnety pre jeho ďalší rozvoj a skvalitňovanie.