Medzinárodný obchod a mobilita výrobných faktorov - Darmo, Ľubomír, 1984-
Otázka nastolenia rovnováhy, t.j. rovnovážneho množstva a ceny produkcie a výrobných faktorov v podmienkach medzinárodného obchodu. Analýza možných situácií, ktoré vyplývajú z nedokonalostí medzinárodného obchodu a obmedzenosti pohybu výrobných faktorov. Autor sa zameriava na skutočnosť, že základnou prekážkou medzinárodného obchodu je clo. Z toho dôvodu skúma hľadanie rovnováhy na trhu statkov ako aj trhu výrobných faktorov po uvalení cla, jednou z krajín zapojených do medzinárodného obchodu.