Vvyužití metod vícekriteriálního hodnocení variant při výběru produktu penzijního připojištění - Borovcová, Martina
Popis vybraných metód viackriteriálneho hodnotenia variant, ich kategorizácia a postupy riešení. Metódy stanovenia váh kritérií - metóda párového provnania a Saatyho metóda. Uvedené metódy sú aplikované na príklade výberu optimálneho produktu finančnej inštitúcie, konkrétne produktu penzijného pripoistenia. Výber optima je realizovaný na báze funkcie úžitku využitím metódy lineárnych dielčich funkcií úžitku a uvedenými metódami stanovenia váh kritérií.