Inovatívne formy dlhopisov v portfóliách finančných inštitúcií - Chovancová, Božena
Stále klesajúce úrokové sadzby prispeli k rastu inovácií aj na trhu dlhopisov, pričom dochádza často ku kombinácii aj s inými nástrojmi finančného trhu. Z pohľadu subjektov emisie sa tak objavili rozmanité formy dlhopisov, ktoré emitovali nielen štáty, ale i komunálne subjekty a podnikateľské subjekty. Mnohé z týchto foriem dlhopisov nadobúdajú špekulatívny charakter.