Teoretické a praktické otázky motivácie vysokoškolských študentov - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Dôležitú úlohu pri dosahovaní dobrých študijných výsledkov zohráva motivácia študenta. Motivácia študentov vyplýva z uspokojovania potreby poznávania, sociálnych potrieb a výkonových potrieb človeka. Na tento účel možno využiť motivačné vyučovacie metódy ako napr. brainstorming A.F. Osborna alebo inventiku – heuristickú metódu M. a B. Fustierovcov.