Znalostná ekonomika a jej makroekonomické súvislosti - Muchová, Eva, 1961-
Príspevok sa venuje problematike znalostnej ekonomiky v podmienkach globalizácie. V úvodnej časti sa identifikuje vplyv globálnej finančnej krízy na poznatkovú platformu ekonomickej teórie. Prezentácia rôznych teoretických prístupov k znalostnej ekonomike. Postavenie univerzitného vzdelávania, výskumu a inovácií ako základných faktorov podmieňujúcich dlhodobý udržateľný rozvoj a konkurencieschopnosť krajín.