Teória regulovania a jej vzťah k "novej ekonomike" - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Teória regulovania predstavuje prúd ekonomického myslenia, podľa ktorého sa spôsob regulovania spoločnosti v čase mení. Jej ambíciou nie je vytvoriť novú teóriu všeobecných zákonov, fungujúcich v trhovej a v zmiešanej ekonomike, ale pochopiť ich variabilitu v čase a v priestore. Príspevok opisuje špecifický prístup školy regulovania k novej ekonomike.