Makroekonomické súvislosti zmien dôchodkovej nerovnosti v intenciách teórie regulovania a možnosti aplikácie jej metodologických prístupov pri analýze a hľadaní východísk v podmienkach SR - Rozborilová, Dária
Rozdeľovanie dôchodkov, dôchodková nerovnosť, polemika o dôchodkovej nerovnosti. Väzba medzi dôchodkovou nerovnosťou a ekonomickou výkonnosťou na príklade krajín EÚ. Vláda a jej postavenie na začiatku 21. storočia. Riešenie dôchodkovej nerovnosti umožní vytvoriť podmienky pre priaznivý vývoj nielen v oblasti rastúcej výkonnosti ekonomík, ale tiež aj v oblasti zvyšovania prosperity. Tým sa vytvoria priaznivé podmienky pre zlepšenie života ľudí v jednotlivých krajinách, pre rast spokojnosti a ľudského blahobytu.