Chudoba a sociálne vylúčenie na Slovensku z pohľadu Stratégie Európa 2020 - Ivančíková, Ľudmila
Vývoj agregovanéno indikátora chudoby a prienikov čiastkových indikátorov v horizonte rokov 2005 až 2008. Porovnanie jednotlivých zložiek miery príjmovej chudoby a podiel ľudí v nízkej pracovnej intenzite. Hlavné ciele EÚ 2020 - zníženie počtu ohrozených obyvateľov chudobou a sociálnou exklúziou.