Podporné programy v dopravnom odvetví - Valachovičová, Viktória
Nenávratný finančný príspevok ako vhodná injekcia začínajúcim dopravcom. Tri základné kategórie príspevkov: výstavba infraštruktúry, podpora dopravných a zasielateľských spoločností, financovanie výskumných a vývojových projektov v oblasti dopravy. Podpora Európskej únie prostredníctvom 7. rámcového programu. Výstavba infraštruktrúry. Program Marco Polo II. Bezpečnejšie, ekologickejšie a inteligentnejšie dopravné systémy prospešné obyvateľom Európy. Projekt Galileo.