Globalizácia, trh práce a hospodárska kríza - Klimko, Roman, 1985-
Analýza vývoja na slovenskom pracovnom trhu, ktorý je ovplyvňovaný globalizačnými procesmi. Dôsledky svetovej hospodárskej krízy na zamestnanosť, pozitívny účinok opatrení zameraných na zmiernenie dopadov krízy v oblasti pracovného trhu. Nová tendencia v oblasti zamestnávania pracovníkov - zamestnávatelia preferujú flexibilnejšie formy zamestnávania. V závere autor dospel k presvedčeniu, že spružňovanie pracovného trhu má, aj v súvislosti s novými odvážnymi cieľmi pre oblasť zamestnanosti formulovanými v novej stratégii Európa 2020, veľký potenciál pri riešení fenoménu nezamestnanosti.