Efektívne riadenie pohľadávok – rozhodovanie o poskytnutí obchodného úveru - Klieštik, Tomáš
Rozhodovanie o poskytnutí obchodného úveru. Najdôležitejšie faktory pri rozhodovaní o poskytnutí obchodného úveru - časová hodnota peňazí, riziko a súčasná hodnota zisku. Rozhodovanie na základe vplyvu časovej hodnoty a rizika. Rozhodovanie na základe súčasnej hodnoty zisku. Stanovenie obchodných a platobných pomienok. Diskontná politika podniku. Prirážková politika. Praktické príklady.