Spolupráca v oblasti spravodlivosti a vnútorných vecí v Európskej únii po prijatí Lisabonskej zmluvy - Hurná, Lucia, 1978-
Popis a analýza dôvodov, ktoré ovplyvnili ďalšie zbližovanie politík spravodlivosti a vnútra medzi členskými štátmi a poskytnutie prehľadu hlavných legislatívnych zmien v tejto oblasti potom, čo Lisabonská zmluva nadobudla účinnosť dňa 1. decembra 2009.