Medzinárodná bezpečnosť v podmienkach formujúcej sa multipolarity usporiadania medzinárodných vzťahov - Škvrnda, František
O charaktere súčasného usporiadania medzinárodných vzťahov. Súčasné teoretické chápanie medzinárodnej bezpečnosti. Stručne o nedeliteľnosti a asymetrii súčasnej medzinárodnej bezpečnosti.