Slovensko viac oceňuje členstvo v NATO - Bútorová, Zora
V septembri 2010 boli zverejnené výsledky deviateho ročníka výskumu Transatlantické trendy, ktorý je uznávaným zdrojom informácií o vnímaní transatlantickej spolupráce na oboch brehoch Atlantiku. Výskum ponúka možnosť vidieť aj Slovensko v referenčnom rámci iných európskych krajín a zachytiť dynamiku názorov verejnosti počas prvých rokov členstva v EÚ a NATO.