Prečo existuje menová nestabilita? - Sipko, Juraj
Vznik hypotekárnej krízy v USA je výsledkom vzájomne negatívne pôsobiacich faktorov vo svetovej ekonomike, ktoré ďalej viedli k svetovej finančnej kríze a následne k svetovej recesii. Historický vývoj a príčinné súvislosti nestabilného vývoja výmenných kurzov.