Hotovostný peňažný obeh v Slovenskej republike - Lukáčová, Anna
Od vstupu Slovenska do eurozóny v roku 2009 sa euro stalo národnou menou. V tejto súvislosti došlo v oblasti hotovostného peňažného obehu k úpravám a zmenám vo viacerých oblastiach. Zmenila sa hlavne metodika používania ukazovateľov hotovostného peňažného obehu a postup pri plánovaní a zabezpečovaní potreby eurobankoviek a euromincí pre hotovostný peňažný obeh.