Priebežné hodnotenia vybraných oblastí Lamfalussyho procesu - Petianová, Mária
Legislatívny proces finančného sektora nazvaný podľa svojho tvorcu baróna Alexandre Lamfalussyho prešiel od svojho vzniku viacerými zmenami, i keď svoju štruktúru si zachoval. Lamfalussyho proces rieši štyri základné oblasti – rámcovú legislatívu, vykonávacie opatrenia, kooperáciu dohliadacích orgánov a dodržiavanie noriem. Jeho zavedenie bolo prínosom pre finančný sektor, no prax poukázala aj na jeho problémové oblasti, ktoré sa stali impulzom na úpravu systému regulácie a dohľadu finančných trhov.