Konosuke Matsushita - Kapoun, Jan
Kniha Johna P. Kottera s názvom Matsushita leadership (s podtitulom Lekcia najpozoruhodnejšieho podnikateľa 20. storočia) priniesla nový uhol pohľadu na japonský fenomén. Americký autor, ktorý sa dlhodobo zaoberá otázkou budovania leadershipu, nepriniesol iba ďalšiu analýzu jednej z japonských metód riadenia, ale zobrazil vývoj tovrivého myslenia a vodcovstvo významného podnikateľa a to v súlade s jeho neľahkými skúsenosťami na pozadí politického a hospodárskeho vývoja Japonska v 20. storočí.