Contemporary Development of the Commodity Markets - Consequences and Challenges for Revitalization of World Economy - Baláž, Peter
Analýza vybraných príkladov dopadov ekonomickej krízy na vývoj komoditných trhov a svetovej ekonomiky. Problematika vzájomnej závislosti vývoja finančných a ropných trhov. Význam ropy pre ekonomický rast. Adaptácia EÚ na zmeny na komoditných trhoch.