K niektorým otázkam tvorby a správy portfólia dlhopisov - Šturc, Boris, 1961-
Niektoré teoretické možnosti tvorby a správy portfólia dlhopisov. Popis 2 možnosti tvorby portfólia - podľa Markowitza a na základe modelu CAPM. Každý model využíva inú metodiku a z tohto dôvodu budú aj iné výsledky. Na tvorbu portfólia bola použitá reprezentačná vzorka štyroch Eurodlhopisov z SIX Swiss Exchange.