Osvety o princípoch poistenia nebude nikdy priveľa k pripravovanej legislatíve o neživotnom poistení - Jacková, Eva
Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2004/35/ES o environmentálnej zodpovednosti pri prevencii a odstraňovaní environmentálnych škôd (ELD-environmental liability directive). Implementácia v slovenskom práve, zákon č. 359/2007 o prevencii a náprave environmentálnych škôd.