Krajinnoekologické nástroje optimálneho využitia poľnohospodárskej krajiny - Izakovičová, Zita
Prezentácia skúsenosti s realizáciou krajinno-ekologických nástrojov trvalo udržateľného využívania územia v Slovenskej republike. Za základné nástroje pre trvalo udržateľné využívanie poľnohospodárskej krajiny na Slovensku možno považovať krajinno-ekologický plán a územný systém ekologickej stability. Využitie týchto dokumentácií v rámci územného plánovania a v rámci projektov pozemkových úprav.