Samuel Štefanovič ako politický mysliteľ v dobe pasivity - Pichler, Tibor
Slovenské politické myslenie v poslednej tretine 19. storočia bolo na prvý pohľad obdobím pasivity. Stručná charakteristika tohto termínu a analýza koncepcie, na prípade politickej publicistiky Samuela Štefanoviča, občiansko-národnej aktivity rozvinutej na pozadí kritickej sociálno-etickej reflexie.