Problém vnútorných a vonkajších faktorov v Hrušovského koncepcii vývinu vedeckého poznania - Viceník, Jozef
Analýza (na pozadí chápania internalistického a externalistického prístupu v histórii a metodológii vedy) vplyvu vnútorných a vonkajších faktorov na vývin vedeckého poznania v rámci Hrušovského koncepcie teórie vedy. Charakteristika Hrušovského model vývinu vedeckého poznania, ktorý vznikol pod vplyvom koncepcie logického empirizmu ako model kumulativistický, hypoteticko-konfirmačný a internalistický (zohľadňujúci len faktory vývinu vedeckého poznania). Charakteristika vplyvu vnútorných a vonkajších faktorov na vývin vedeckého poznania v rámci Hrušovského koncepcie.